Home   Fleur

Fleur

Wie is Fleur?

Vanaf 1991 ben ik werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht en intern begeleider. Daarnaast werk ik als psychologisch-pedagogisch assistente en doe ik vanuit die functie psychodiagnostisch onderzoek. Eveneens ben ik SVIB-coach en leesspecialist M-SEN.

Vanaf 2015 ben ik gecertificeerd Jungle Memory coach. Jungle Memory is een trainingsprogramma voor het werkgeheugen. Het werken met kinderen die meer nodig hebben dan het basisaanbod heeft mijn interesse. Ik stel hoge doelen en streef deze ook na. Ik denk en werk het liefst oplossingsgericht waarbij niet zelden ongebruikelijke stappen worden gezet. Uit ervaring weet ik hoe de onderwijspraktijk werkt waardoor ik efficiënt en professioneel kan werken.

Mijn visie:

Binnen het huidige basisonderwijs wordt de nadruk steeds meer gelegd op de cognitieve prestaties van kinderen. Dat is iets waar ik moeite mee heb. Ik vind dat een kind beter verdient dan afgerekend te worden op zijn /haar belemmeringen en Cito-scores. Door middel van mijn praktijk nr1educatief wil ik aantonen dat oplossingen voor (leer)problemen bereikt kunnen worden door gebruik te maken van talenten van kinderen. Door goed naar kinderen te kijken, te luisteren en samen te werken met ouders en de school worden de kansen van kinderen optimaal benut.